Vajon melyikük a nő?

Szerző: Woofer on 2008.10.24. 12:01

"Szerintetek melyikük a nő?"

-Ennél hülyébb kérdést el sem tudok képzelni. Útálom ezt a kérdést. Szinte folyton ez az első dolog, ami a homoszexualitással kapcsolatban felmerül az ismerőseim közt. Az apám egyszer találkozott egy meleg párral, és azóta is erről mesél ha a téma előjön. Ott ülnek a barátokkal, és a rokonokkal az asztalnál, és hangosan röhögnek azon, hogy vajon melyikük mosogat, és melyikük mossa a zoknikat? Persze ezután felmerülnek mocskosabb témák is...

Én pedig majd felrobbanok magamban, de nem fakadhatok ki és igazíthatom helyre őket, mert félek hogy lebuktatom magam vele. Pedig ha tudnák, hogy egy kakukktojás is figyel köztük...

Azt hittem ez a szűklátókörűség csak az idősebb korosztályra jellemző. De nem. A minap a barátaimmal találkoztunk egy meleg párral. Már régóta ismerjük őket, tudjuk róluk, hogy melegek, szóval nem volt semmi meglepetés. Később azonban újra felmerült a téma, és a barátaim is azt kezdték találgatni, vajon melyikük a nő? Végül arra jutottak, hogy biztos, hogy a "kissebbik", mert az feminínebb.

Aarrgh...

Miért kéne egy meleg kapcsolatnak a klasszikus nő-férfi viszonyra épülnie? Azért vonzódom a férfiakhoz, mert FÉRFIAK! Nem akarom hogy nőként viselkedjenek. Persze vannak nőies buzik is, akiket gyűjtőnéven nyunyónak hív a szleng, és biztos van akinek ez jön be, de nekem nem. És szerintem ezzel azért sokan így vannak még rajtam kívül.

És miért olyan fontos, hogy ki végzi a nőies házimunkákat? Ha egy férfi teszem azt egyedül él, akkor maga kénytelen végezni minden házimunkát, a nőieseket is. Hányok ettől a macsó heteró hozzáállástól, hogy a férfi nem hajlandó mosogatni, vagy porszívózni. Apám pl ilyen. Sosem mosogatna, mert az a nő dolga.

Ha én heteró lennék, biztos hogy nem osztanám fel a házimunkát női és férfi oldalra. Igyekeznék minél többet segíteni a páromnak. Nem erről kéne szóljon a dolog?

És elérkeztünk a szexhez. Úgy veszem észre, hogy a meleg világban is sokan túl nagy hangsúlyt helyeznek a szexuális szerepekre. Sokan félnek beismerni, hogy bottom-ok, mert szégyellik, sokan pedig túl macsók ahhoz, hogy egyáltalán kipróbálják. Pedig szerintem két férfi, férfiként egy kapcsolatban úgy működhet a legegészségesebben, ha mindketten készek adni is nem csak kapni. Oké, ez most lehet hogy pont a fordítottja annak, amit mondani akarok, de értitek a lényeget. Én pl sosem mennék bele egy kapcsolatba egy totál top-al, mert nem érzem igazságosnak. Ugyan így nem kényszeríteném magam senkire totál top-ként. Persze, ha ő ezt akarja, azzal nincs bajom, a lényeg az, hogy kész vagyok áldozatot hozni a másikért. Nem erről kéne szóljon a dolog?

Címkék: szerepek szexuális
6 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://woof.blog.hu/api/trackback/id/tr70729593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magnifique42 2008.10.24. 18:31:23

tényleg nem leszólni akarlak, de mit tudsz te arról, hogy milyen egy férfi-férfi párkapcsolat?!
ennek ellenére részben igazad van szerintem. az egy dolog, hogy én se tudok sokkal többet, de akkor is furcsa, hogy erről írsz. szorri. :)

Woofer · http://woof.blog.hu/ 2008.10.24. 20:00:56

Igazad van. Nem hangsúlyoztam eléggé, hogy nem a konkrét valóságról írok, hisz biztos nem mindenhol így működik egy kapcsolat.
Én viszont így tartom helyesnek, ez az én meglátásom róla. Ha úgy tetszik "ilyennek képzelem".
Úgy érzem nekem, mint meleg férfinak, jogosultságom van leírni hogy látom ezt a dolgot, még akkor is, ha a gyakorlatban nem csináltam még. Ha esetleg egy olyan ember is elolvassa, amilyen pl az apám, és ezek után elgondolkodik a dolgon, már megérte a dolog.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2008.10.25. 12:20:05

Én meg nem akarom leszólni magnifique42-t, de mit tudtok ti arról milyen egy férfi-férfi párkapcsolat. Tudomásom szerint egyikőtök sem élt férfival... :)

Viszont azt sem értem miért baj hogy a heterók ezen ércelődnek? Igen is le kell osztani bizonyos szerepeket, mert egyébként konfliktusok lesznek. Lehet mindkét fél tud főzni-mosni, delehet egyiok sem.

Részemről ezeket nem árt tisztázni, és ez nem férfinői szerep, hanem egyszerű hétköznapok. És ez biztos előjön a lila köd elmúltával.

Ami meg a szex részét illeti. Valahogy minden bizinak ez az első kérdése... és ezzel el is köszönök tőle. Szóval ez nem a heterók poénja, a buzik központi kérdése.

Egyetlen nagy szerelmemmel soha nem beszéltünk szexuális szerepekről, egyszerűen egymásnakestünk... és működött.

Volt olyan hogy leosztott szerepem volt, de soha többet!

Woofer · http://woof.blog.hu/ 2008.10.25. 17:38:21

Még mindig nem értem miért ne írhatnám le a meglátásaimat a témáról gyakorlat hiánya mellett is. Már buzi sem lehet az ember minimum 2 év szakmai gyakorlat nélkül?
:)
Persze hogy le kell osztani a feladatokat, egy lakótárssal is megteszed ezt, nemhogy egy partnerrel.
Engem az zavar, amikor a heterók azt nem tudják elfogadni, hogy két egyenrangú személy él egy kapcsolatban. Az egyikből a fejükben muszáj "nőt csinálniuk", különben nem fér bele a dolog a szűk látókörükbe.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2008.10.25. 18:26:40

Vagy akár nézhetnéd ironikusan a dolgot... Ha egyszer majd nem azon agyalsz hogy nem mersz beleszólni egy ilyen beszélgetésbe mert félsz hogy "mi lesz ha", akkor viccesen is felfogod majd...

...és nem feltétlenül szűk látókörnek érzed.

A buzik látóköre sokkal szűkebb, amikor egy faszban és aktív/passzív szerepben tudnak csak megitélni egy másik buzit. Szerintem ez sokkal rosszabb.

magnifique42 2008.10.26. 00:43:29

"Már buzi sem lehet az ember minimum 2 év szakmai gyakorlat nélkül?" - :D ezzel vitted a nap poénját, kösz! :)

(és igen, van jogod azt írni, amit akarsz. :)
süti beállítások módosítása