Társkeresősdi

Szerző: Woofer on 2008.10.31. 11:59

Már régóta akartam írni pár sort a netes társkeresőkről.

Nagyban megkönnyítették első lépéseim melegként. Hisz ha akarsz anoním maradhatsz, mégis leírhatod mire vágysz pontosan. Aztán csaliként bedobsz még pár képet is és várod a kapást. Ez sokkal könnyebb és kockázat mentesebb, mint mondjuk odamenni ahhoz a nagydarab jóképű fickóhoz az edzőteremben, akit már régóta kinéztem magamnak és kész tények elé állítani, hogy "Tetszel, ez van barátom, mi legyen?"

Az inetrenet korában már sokkal könnyebb az ismerkedés. Gondoljunk csak vissza mi volt korábban? Igénytelen szexlapok fekete-fehér hirdetései? Teletext társkereső? Teljesen zsákbamacska mind a kettő. Ennek ellenére sokan még mindig zsákbamacskát árulnak az interneten is, nem használják ki a benne rejlő lehetőségeket. Nem raknak fel képet, nem írnak magukról. Remélem ez a bejegyzés esetleg felnyitja a szemüket.

Egy bizonyos társkeresőt már régóta figyelek, mert szinte csak nekem tetsző férfiakat látni rajta. Már internetes pályafutásom elején rábukkantam erre az "aranybányára", de akkor még el sem tudtam volna képzelni, hogy valaha is regisztráljak rá. Valahogy rangomon alulinak éreztem, és ez most nagyképűen hangzik, de akkor még azt sem ismertem volna be soha magamnak hangosan, hogy meleg vagyok. Más ember volam még akkor, és belefért az életembe ez az önámítás, és nem találtam furcsának, hogy szinte kétnaponta meglátogatom azt a bizonyos oldalt, hogy újabb férfiak képeit nézegessem.

Ez az oldal peig a Bigmuscle volt.

Itt rengeteg, főleg amerikai pasas van fönnt, akik valami hihetetlen jó kondiban vannak. Mindig csodálkoztam, hogy lehet ez. Először azt gondoltam Amerikában minden meleg egy testközpontú fitnessgép. Nos, az tény, hogy sokkal nagyobb arányuk az, mint mondjuk idehaza, azonban a titok nem ez. Évekkel később beregisztráltam a Bigmuscle-re, és napokon belül törölték a regisztrációmat azzal az indokkal, hogy a testalkatom nem felel meg az oldal követelményeinek.

WTF?

Sehol nem olvastam semmiféle követelményekről. Ránéz egy admin a képeidre és önkényesen eldönti, hogy bigmuscle guy vagy-e, vagy sem. Ez persze felbaszott, de azt be kellett látnom, hogy 20 évesen tényleg nem voltam egy izomkolosszus. Ráadásul kapsz vígaszdíjat is, ugyanis az egyéb aloldalakra regisztrálhatsz bármilyen testalkattal.

Nosza, irány a BigmuscleBears! Ez lényegében ugyan az, mint a korábbi oldal, azzal a különbséggel, hogy kicsit több a medve rajta. Magyarok itt sincsenek túl sokan, de ha jól megy az angol egy nemzetközi hookup simán összehozható. Én is meglepődtem, amikor a site no.1 kedvence akart találkozni velem! Szóval sikerélmény megvolt, mindenkinek csak ajánlani tudom. Fantasztikus fickók, jó társaság.

A legtöbb profil tartalmaz arcképet is, de ez nem követelmény. Az egészalakos kép viszont az. Nem szabad aktus közbeni képet feltenni, vagy olyat, ahol a kezed érinti a péniszed, kivéve ha teljesen takarod vele. Hülye szabály, nem tudom mi értelme van...

Ha regisztrálsz hozzáférést kapsz a videó chat-hez is, ami szintén egész jó. Van egy csomó állandóan jelenlévő tag és persze mindig láthatsz valakit recskázni, ha ez az ami érdekel. Mert hát kit ne érdekelne?

Még két aloldal létezik a Bigmuscleleather a bőrszerkók kedvelőinek és a Bigmusclecollege az egyetemista korú fiatal srácoknak. Ezek sokkal kisebb oldalak, mint az első kettő.

Másik klassz nemzetközi társkereső oldald a Dudesnude.

Itt már viszonylag sok magyar is regisztrált felhasználó. Itt is van egy chat, bár ez meglehetősen kaotikus a BM chat-hez viszonyítva. A legfontosabb különbség, hogy ide bármilyen kép feltölthető, így rengeteg amatőr pornó fotót találni, és akkor még nem is beszéltem a videókról. Videót is feltölthetsz magadról, ezáltal a hely egy aranybányává válik az amatőr pornófilmek kedvelői számára. Ráadásul a filmek menthetők is. Cool.

Érdemes még megemlíteni az Eurowoof-ot és nemzetközi társát a Bearworld-öt. Ha az egyikre regisztrálsz autómatikusan tag leszel a másikon is. Feltétel, hogy a profilképednek arcképnek kell lennie. A regisztráció után néhány napig elérhető minden funkció, azonban egy idő után, ha nem vagy támogató tag, elveszíted ezeket a privilégiumokat. Igazából nem vészes, nekem legjobban az hiányzik, hogy nem enged testalkat szerint keresni.

A nemzetközi keresők sorát a Gayromeo-val zárom. Itt is sok a magyar felhasználó, és itt is vannak korlátozások a nem előfizető tagok számára, de ezek nem zavaróak. Ráadásul péntekenként happy friday van, amikor minden funkció elérhetővé válik mindenkinek. Tetszik hogy jelzi, ha a figyelőlistád valamelyik tagja éppen online.

Néhány erős különbség azért megfigyelhető a magyar és a külföldi felhasználók között.

A magyarok közül sokan nem tesznek fel arcképet, vagy nem tesznek fel meztelen képet. Mindkettőnek a hiánya zavaró tud lenni, de igazából megértem. Főleg az arckép hiányát. Ha már a testét sem mutatja meg, akkor azonban hajlamos vagyok feltételezni, hogy valami rejtegetnivalója van.

A magyarok közül sokan félreértelmezik a becenév fogalmát. A külföldiek minél macsóbb beceneveket választanak magunak, pl HorsehungJoe. Ezzel szemben a magyarok hajlamosak ilyeneket beírni, hogy: Józsika. Ezt nem tudom hová rakni, de egy ilyen név alapból képes lelohasztani elriasztani.

A magyarok közül sokan nem írnak semmit a profiljukba. És nem csak a külföldi oldalakon, hanem az olyanokon sem, ahol sok a magyar, vagy csak magyar van. Ezt sem értem. Egy hely ahol reklámozhatnád magad, kidomboríthatnád az előnyeidet, erre üresen hagyod? Hogy a fenébe akarod így bárkinek is felkelteni az érdeklődését? Tudom, hogy nekünk, mint nemzetnek ez nehezünkre esik. Kicsi korunktól fogva azt nevelik belénk, hogy ne hencegjünk az erényeinkkel, de vannak szituációk, amikor ezt igenis meg kell tenni. Ez pedig ilyen.

A magyar oldalak közül talán a legjobb a Gaybears. Itt is főleg medvéket találni, bár nincsenek testalkatbeli megkötések. Ezen kívül csak a Gay.hu-t és a Gaypoint-ot ismerem, mint magyar társkeresőt. Ezek nem igazán az én világom. Nagyon sok rajtuk a "Szia, ismizünk?" nyunyó, nincs chat és nehéz megfelelő partnert találnom rajtuk a fentebb felsorolt "hungaricum" okok miatt.

Mégis jelenleg is úgy érzem, hogy a társkeresőkön keresztül van a legtöbb esélyem rá, hogy meleg férfiakkal ismerkedjek meg. A hazai melegbárok/szaunák nem igazán vonzanak, mert eddig szinte semmi jót nem hallottam róluk. Cáfoljatok meg kommentben, ha nem így van. Várom a javaslatokat jó helyekket kapcsolatban!

Ha tudtok esetleg valami egyéb klassz társkeresőt is, azt is megírhatjátok!

 

 

2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://woof.blog.hu/api/trackback/id/tr19742127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2008.10.31. 13:15:19

Hehehe... :)

A BigMusclebears rulez... egyszer egy amerikai focista akarta "megkérni a kezem", mondhatni az álompasi kategória. De mivel nem hiszek a mesében, így bukott a dolog, na meg azért is mert éppen a nem érhetek a kezemmel a... vagy mi miatt (11-es kód) szépen kizártak... Emlékül azért eltettem a FÉRFI emailjeit és képeit... hogy ilyen is lehetett volna :)

Igazából szerintem jó hogy talán kicsit szigorúbb szabályok vannak, mert ott legalább vannak szabályok.

Viszont a BMB oldalhoz még tartozik a bigmusclecollege.com/ (na ebből pár hónapja kinőttem :) és a www.normalgay.com/ mondjuk utóbbi kettő jóval kevesebb felhasználóval működik. (Talán a haldoklás jobb szó...)

Woofer · http://woof.blog.hu/ 2008.10.31. 19:09:17

Kizártak a 11-es kód miatt? Nekem csak a képemet törölték, meg talán figyelmeztettek, de nem zártak ki.
A normalgay-t tényleg kifelejtettem. A College dolog meg nálam nem játszik, mert az a korosztály nem annyira érdekel. Főleg nem az amerikai frat boy-ok...

süti beállítások módosítása