Boldog Karácsonyt

Szerző: Woofer on 2008.12.24. 00:23

Levél a Mikulásnak Pápának

Kedves Pápa bácsi!

Sajnálattal értesültem arról, hogy idén a "rosszfiú" listájára kerültem. Teljesen önhibámon kívül. Úgy érzem semmit nem tettem, amivel ezt kiérdemelhettem volna. Ön szerint az én szexuális beállítottságom Isten ellen való bűn, és hosszútávon a világ rákfenéjévé válik. Én ugyan sokkal jobban tartok attól, hogy a környezetszennyezés fog rövidtávon azzá válni, de ez most nem tartozik ide.

Az Ön álláspontja szerint az egyetlen megoldás ha sürgősen változtatok az életvitelemen. Jelentem én készültem. Már próbáltam ezt korábban. Próbáltam "átnevelni" magam, próbáltam az ellenkező nemre fókuszálni, de sajnos nem elégített ki igazán. Aztán megpróbáltam az önmegtartóztatást is, de ez sem működött hosszútávon. Eközben átestem egy depressziós perióduson is, ami ugyan csak enyhébb volt, de ismerek olyan sorstársat, akinek bizony az öngyilkosság is eszébe jutott egy hasonló szituációban. Ez ugyebár megintcsak halálos bűn, az Ön kódexe szerint, tehát kiutat ez sem jelent.

Az ember megpróbálhatja megváltoztatni a vele született tulajdonságait, pl átszínezheti a haját, vagy hordhat színes kontaktlencsét. Megkérdezném azonban hogy a heteroszexuális társaim közül hányan próbálták már elnyomni az egyik legelemibb ösztönüket, a nemi vágyat? Nem Öntől kérdezem, hisz Ön szent ember, valószínűleg könnyedén vesz ilyen apró akadályokat. De nekünk, átlag halandóknak, ez sikerült már? Elnyomni a szinte egyedüli állati örökségünket?

Tegyük fel, hogy erős vagyok, elnyomom a vágyat, igyekszem normálisan élni, megházasodok. A genetika annyit már tud, hogy a homoszexualitást nem a férfi örökíti tovább, szóval az utódaim szempontjából nem követek el hibát, hisz nem tudom továbbörökíteni ezt a velemszületett tulajdonságomat. A hajszínemet lehet, a testalkatomat lehet, de ezt nem. Ezzel tehát teljesítettem az emberi nem felé előírt kutyakötelességem, most máris egy lépéssel távolabb vagyunk attól a bizonyos rákfenétől.

Viszont mi van, ha mégsem vagyok elég erős? Mi van, ha megromlik a házasságom, amiről már a kezdetekben tudtam hogy bizonytalan alapokra épül? Gyakorlatilag hazudtam az oltárnál, ami ugye az Ön kódexe szerint megintcsak bűn. Pedig én csak az Ön tanításai szerinti irányba próbáltam meg terelni az életem. Marad utánam egy csonka család, és egy rakás szenvedés. Nem csak nekem, hanem minden családtagomnak.

És most lássuk az alternatívát.

Ön kimondhatná, hogy csak a szeretet a lényeg, mindegy milyen neműek között is áll fenn. Ezzel megnőne az ismert homoszexuálisok száma, hisz többen mernék vállalni önmagukat, de a tényleges szám nem növekedne. Az mindig is ennyi volt. A homoszexuálisok száma a genetika szabályait követi, nem az emberi törvényekét. A társadalom egy bizonyos szelete mindig homoszexuális lesz, ahogy egy szelet mindig is szőkének születik majd, egy szelet pedig kékszeműnek. Nem kell attól félni, hogy idővel majd csak szőke emberek élnek a Földön.

Ezzel viszont jelentősen megkönnyítené egy társadalmi réteg életét, akik így szeretetben és boldogságban tölthetnék az idejüket a Földön. Ehhez nincs joga mindenkinek?

Sokat használják, elcsépelt mondások: A szeretet nem ismer határokat, sem időt, sem távolságot és sorolhatnám még hogy mi mindent... a végére azonban annyit tennék még hozzá, hogy a szeretet nemet sem ismer.

Boldog Karácsonyt...

9 hozzászólás · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://woof.blog.hu/api/trackback/id/tr100839322

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2008.12.29. 10:43:19

SzentbeszédKedves meleg hívő barátok, most egy kis összeállítás következik a katolikus egyházfő ünnepi beszédéből. Az úr legyen veletek...XVI. Benedek pápa szerint az emberi faj túlélése szempontjából legalább olyan fenyegetés a homoszexualitás, mint a kl…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eirik 2008.12.24. 11:52:09

Hmmm... kiváló írás frappánsan megfogalmazva ;) Grat.!

defalla 2008.12.24. 20:56:17

Szia Pan! Mint ahogy említettem tegnap: ha a Pan a görög mitológiából, vagy Pán Pétertől ered, akkor ne csodálkozz hogy a "papa" ilyeneket nyilatkozik. Ajánlom figyelmedbe (s a többieknek is) Peter de Rosa: A pápaság árnyoldalai című könyvet. Kizárólag a szeretet jegyében...

TrollH 2008.12.25. 10:07:12

Hello!

Én csak azt nem értem, hogy ha a melegség azért baj, mert kipusztulásra ítéli az embereket, akkor meg miért pattogunk a túlnépesedés miatt (kína ugyebár)?
Inkább lehetne nekünk lábat csókolni, hiszen ha minden meleg nekiállna gyermeket nemzeni, már kihalnánk. :D

Boldog karit!

Woofer · http://woof.blog.hu/ 2008.12.25. 10:38:31

Épp egy karácsonyi istentisztelet megy a tévében. A szüleim nézik lennt a nappaliban. Felhallatszik.
A pap az Isten elleni lázadásról beszél, és felsorol bűnös szituációkat, gondolatokat. Megemlíti az "egyneműek egymás iránt érzett nemi vágyát" is. Úgy látszik ez már akkora probléma ebben a világban, hogy mindeképp muszáj megemlíteni a karácsonyi istentiszeteten is.
És akkor itt vagyok én.
Aki végre kezdem elfogadni önmagam. Kezd az életem is jobbra fordulni ezáltal. Nyitottabb vagyok, boldogabb is. Ugyanakkor hívő is vagyok. Ebben nevelkedtem, és bár azóta pár dolgot megkérdőjelezek, gyerekkoromban mégis kétségek nélkül hittem.
Most már nem tudom mit higgyek. Csalódtam a vallásban. Nemcsak a katolikusban (abban már sokkal korábban), de a saját protestáns vallásomban is, amiről eddig azt gondoltam, hogy nekem pont megfelelő.
Hallagtom a papot, a tipikus "papi hangysúllal" kiejtett mondatait. Már egész másról beszél, de nem jutnak el a szavai hozzám. Ürességet érzek csak... Úgy érzem elárultak, és először életemben úgy érzem, ennek (a vallásnak) nem akarok tovább a része lenni.

defalla 2008.12.25. 12:33:19

Nem irigyellek ezért Téged, ezt Neked kell helyretenni saját magadban! Könnyű(?) nekem, ateista vagyok. Azt hiszem...

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2008.12.25. 23:26:35

minap néztük az "egy kosaras naplója" című filmet, melyben a főszereplő sok év után elmegy gyónni. Hosszasan sorolja a bűnöket, sír stb... majd azt mondja a "gyóntatója", 10 miatyánk...

erre a főszereplő kifakad, "csak ennyi, ezzel el van intézve az egész...?!"

Szóval az egész egyházasdi egy képmutatás, a világban a legtöbb háború hozzá, vagyis a valláshoz, az "isten nevében" jelszóval zajlott. Ezek után mi a kétséges...?

magnifique42 2008.12.26. 00:23:02

igen, Pan, te nem a vallásból ábrándultál ki, hanem az egyházból. maximálisan egyetértek. én ugyan abszolút ateista vagyok, de látom, mit művel a katolikus egyház.

kamugep · http://kaosznyaloka.blogspot.com/ 2008.12.28. 17:17:27

így 2008 végén ennél egy kicsit intelligensebb hozzálást vártam az egyháztól, de rá kellett jönnöm hogy naív vagyok. aztán arra is hogy még a pápa sem tudná csak úgy anblok megváltoztatni az emberek véleményét, azt bizony személyesen kell, nekünk :D
süti beállítások módosítása