Túl a barátságon

Szerző: Woofer on 2009.01.31. 23:09

Szóval az úgy volt, hogy megkaptam Tőle ajándékba a Brokeback mountaint dvd-n. Mert Ő már csak ilyen kis figyelmes, és egyszer említettem, hogy nem láttam még.

Aztán arra gondoltam megnézhetném anyával valamikor, hogy leteszteljem a reakcióját. Hazudtam, azt mondtam nyertem a lemezt (szoktam ilyet, mármint nyerni...). Megkérdeztem, hogy nézünk-e filmet ma este? Mostanában nem olyan ritka már, hogy együtt nézünk meg valamit. Kérdezte, hogy milyen film ez. Elmondtam neki, próbáltam teljesen átlagosan viselkedni, beszélgettünk kicsit Heath Ledgerről is. Remélem jól palástoltam a zavaromat közben. Sokat készültem arra, hogy mit fogok mondani.

Elkeztdük nézni. Apa természetesen nem volt itthon, valami bulin volt, aminek most örültem is. Vele biztos, hogy nem ültem volna le erre a filmre.

Innentől erősen spoilerezek, szóval aki még nem látta és szeretné, az ne olvasson tovább, mert sokmindent le fogok lőni.

Meg kell valljam, az első (és egyetlen) szexjelenet engem is sokkolt az elején. Rá sem mertem nézni anya arcára közben. Ő azonban nem szólt semmit. Féltem, hogy nem tetszik neki, esetleg elalszik majd közben. Aztán annál a résznél, amikor Ennis és Jack hirtelen megcsókolják egymást, miközben Ennis felesége az ajtóból látja őket, anya felkiáltott:

"A hülye anyátokba!"

Sokszor beleéli magát a filmekbe, ez jó jel volt olyan szempontból, hogy elaludni már nem fog közben. Azonban pont az a rész volt, ami engem leginkább meghatott, az volt talán a legszebb csókjuk, egyszerre ezer féle érzés játszott benne. Anya reakciója viszont azt mutatta, hogy ő teljesen mást lát éppen benne. Valami förtelmeset.

Aztán tovább néztük csendben. Engem a második sokk akkor ért, amikor Jack felesége mesélte a telefonba Ennisnek, hogy halt meg a férje. Közben pedig bevillantak a képek arról, ami valójában történt. Sosem éreztem ezt a félelmet korábban. Borzalmas volt, iszonyú. Mindig azt gondoltam a legrosszabb ami történhet velem az hogy megvetnek majd az emberek. Bele sem gondoltam soha, hogy ennél sokkal rosszabb dolgok is megeshettek, megeshetnek.

Közben megjött apa. Enyhén ittasan, jókedvűen.

Leült közénk, anya pedig már jó előre közölte, hogy ne kérdezzen semmit, mert mindjárt vége és nem fogjuk elmesélni neki az egészet előről. Ha érdekli megnézheti holnap.

Apa nem is kérdezett semmit. Nyilvánvalóan fogalma sem volt, hogy mit néz, és csak az utolsó 10 percet látta.

Anya úgy állt fel a tv elől, hogy "Ez jó film volt"

Többet nem beszéltünk róla. Most valami akciófilm hangjai szűrődnek fel a nappaliból...


2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://woof.blog.hu/api/trackback/id/tr68915211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matin · http://matin.freeblog.hu 2009.01.31. 23:21:58

Én felvettem múltkor a Hullajó lakásokat (Chuecatown) és meg is néztem, nekem nagyon bejött :P Aztán még nem töröltem le és mondtam apukámnak, hogy oh milyen kis vicces film és szerintem nézze meg. Tegnap kimentem a szobámból és láttam, hogy nézi az elejét, aztán 10 perccel később már mást nézett.. Kérdeztem, mi van, nem tetszett? Azt mondta, szerinte szar és le is törölte... au

TrollH 2009.02.07. 18:22:55

Hűűű, emlékszem, ezt anno nekem is szar volt kibökni.
süti beállítások módosítása