Flash forward

Szerző: Woofer on 2009.10.23. 23:23

Van ez a sorozat, Flash Forward. Arról szól, hogy a világon az összes ember elvesztette az eszméletét 2 perc 16 másodpercre egyszerre. Ezalatt megálmodták hogy mi fog velük történni 6 hónap múlva... már aki túlélte a katasztrófákat, amik a kollektív tudatvesztés miatt következtek be.

Minden epizód alatt elgondolkodom azon, hogy vajon én mit láttam volna a flash forwardomban? Hol leszek 6 hónap múlva? A sorozatban van aki jó dolgokat látott, van aki rosszat, vagy épp semmit... ez azt is jelentheti, hogy életben sem lesz már addigra. Van egy szerető feleség, aki másik férfival látta magát, egy leszbikus nő, aki terhesnek látta magát, egy kigyógyult alkoholista, aki részegen látta magát. Mindannyian biztosak abban, hogy a jövő amit láttak nem fog bekövetkezni. Biztosak magukban, azt hiszik ismerik magukat.

Ritkán foglalkozom a jövővel. Nem szeretek arra gondolni mi lesz, mit kell tennem majd, mit kell elérnem. Elég bajom van a jelennel és valahogy úgy érzem, ha nem gondolok a jövőre akkor nem is fog bekövetkezni. Szeretek csak élni bele a világba, nem aggódni, nem rágódni. A múlthoz érdekes módon kötődöm. Szinte semmit sem dobok el, ami kicsit is emlékeztet valami fontosra. Az íróasztalom két fiókja tele van általános iskolai relikviákkal. Buta kis dolgok, szerelmes levelek, matricák, rágópapírok, dolgozatok, írószerek... mind jelent valamit, mind fontos. Nem szoktam bele nézni ezekbe a fiókokba, évek óta ki sem húztam őket, de mégis megnyugtató érzés, hogy ott vannak, tele. Kötődöm a múlthoz és nem érdekel a jövő. Ez nem igaz persze, be kell ismernem ha most feltenné nekem valaki a kérdést, hogy akarok-e egy flash forward-ot 6 hónnappal előre, azt felelném: igen! A legfontosabb kérdés, ami izgat, hogy lesz-e vajon valaki fontos az életemben majd akkor? Valaki akivel végre megtapasztalhatnám amit még soha senkivel? Aki iránt ÉREZNÉK is valamit.

Két opció lehetséges.

Igen - ekkor elégedetten hátradőlnék és hagynám a sorsot beteljesedni

Nem - ekkor elégedetten hátradőlnék, tudva hogy kár a gőzért, addig úgy sem jön össze senki értelmes.

Jó lenne elégedetten hátradőlni...

 

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://woof.blog.hu/api/trackback/id/tr251470868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása