Állampolgári hűség

Szerző: Woofer on 2009.12.18. 18:42

Hűha! Egy arkansasi 10 éves megtagadta az állampolgári hűség elszavalását, amit az amcsi iskolákban minden tanítási nap kezdetén kórusban elmondanak a gyerekek. Így hangzik:

"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the republic for which it stands: one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."

A srác pedig azért nem hajlandó elszavalni ezt a többiekkel, mert a melegházasságok tilalmával csorba esik a liberty and justice FOR ALL állításon. Becsülöm a bátorságát. Gondoljatok bele micsoda veréseknek és csúfolódásoknak teszi ki magát mindezzel a társai között. Ráadásul ő nem meleg szülők gyereke, egyszerűen csak egy kis okostojás, akinek valami bántja az igazságérzetét. Le a kalappal előtte!

A vele készült interú megnézhető a CNN-en!

2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://woof.blog.hu/api/trackback/id/tr141607451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antigocsi · http://emigrante.freeblog.hu/ 2009.12.20. 10:32:13

sztem egy 10 éves gyerek magától nem lép meg egy ilyen dolgot, sztem a szülei győzték meg erről, vagy legalábbis a jelenlétében beszélgethettek arról, hogy sztük ellentmondást rejt az eskü szövege, és a gyerek ennek hatására dönthetett így, de akár rá is beszélhették erre a szülei akár azért, mert ők is így gondolják, akár azért, mert tudták, hogy ezzel bekerülhetnek a hírekbe. És ugye azt is tudni kell, hogy a melegházasság ügyében elég komoly vita folyik az USÁ-ban, és el tudom képzelni, hogy az egyik fél csupán felhasználta ebben a vitában a gyereket. Legalábbis nem hinném, hogy egy 10 éves gyerek saját magától meglép egy ilyen dolgot, hisz az elfogadott dolgokkal való kritikai szembehelyezkedés a pubertás korral kezdődik, ami 10 éves korban még nem kezdődik el.

magnifique42 2009.12.20. 16:29:07

nehéz eldönteni mennyire reális az egész, de:

like! :)
süti beállítások módosítása