Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szerző: Woofer on 2010.01.06. 23:03

Na ez vezet elkorcsosodáshoz, kedves katolikus egyház. Nem a melegek házassága.

7 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://woof.blog.hu/api/trackback/id/tr241652970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antigocsi · http://emigrante.freeblog.hu/ 2010.01.08. 20:56:44

de gondolom az egyhaz a rokonok kozti hazassagot se tartja helyesnek

Monogon · http://circle.freeblog.hu/ 2010.01.11. 18:02:50

A politikusok és az egyházak tagjainak családjában a családon belüli szex jóval nagyobb gyakorisággal fordul elő, ezért természetesen teljes mellszélességgel kiállnak érte, hiszen saját magukról, párjukról és gyerekeikről van szó.

davidsharp 2010.01.11. 21:41:23

@Monogon:

Készült olyan felmérés, mely vizsgálja a családon belüli szexuális kapcsolatok gyakoriságát a választott szakmák szerint?

Monogon · http://circle.freeblog.hu/ 2010.01.11. 22:10:35

Igen. Történelemkönyvnek hívják
és kumulált/kirívó genetikai torziók esetén legalább becenév formájában utal az országok uralkodóira (melyek festményeken is láthatóak), illetve ágazatok vezető "gazdag és/vagy híres" családjainak jellemző "házon belüli" párosodási szokásaira, melynek gazdasági oka, hogy a tőke maradjon a családon belül, ott öröklődjön tovább annak tulajdonlása, ezt az egyházak is messzemenőleg mindíg támogatták, hogy minnél ritkábban kelljen új feneket nyalni a várt haszonért, hatáskörökért, mint ahogy az egyházak jellemzően próbálnak uralmi törekvéseiknek teret szerezni.
Innen jön részükről a támogatottság.
A választott szakmák tekintetében: a gazdasági hatalommal nem bíró családok esetében (aka köznapi polgár) normális a mutációs arány a munkával kapcsolatos genetikai terhelés miatt (mutagén vegyi anyagok, munkahelyre jellemző vagy tiltott dohányzás, kapcsolódó jellemző életmód tápanyagbevitele), a vezetők körében a torziók száma már a fentiek miatt is egyértelműen magasabb, másrészt megengedhetik maguknak, hogy kapcsolati hálóikon keresztül elsikálják a családon belüli szaporodás esetleges jogi következményeit is, ennek tudatában pedíg ha kedvük szottyan, tulajdonképp bármilyen törvényellenes cselekedetet elkövetnek mindenféle gátlás nélkül (lásd magyar politikusok) ehhez még tanulmány sem kell, mert tudjuk jól anélkül is.

davidsharp 2010.01.12. 11:07:49

@Monogon:

Igen. Az uralkodó családokra ez jellemző VOLT a történelemben. Elég, ha végignézzük a nagy uralkodóházak múltját és családfáját vagy rápillantunk a Habsburg gyerekekre. (minden tisztelettel, de kissé nagyfejű mindegyik)

A JELENBEN azonban inkább az alacsonyabb társadalmi rétegekre, a perifériára szorult családokra és különböző kissebségi rasszokra jellemző a családon belüli szexuális kapcsolat. Az „uralkodó” családokra, (akik most már inkább a gazdasági szempontból fontos családok és nem a tényleges nemesi réteg), szóval ezekre a családokra már nem.

Véleményem szerint a családon belüli szexuális kapcsolatot önmagában és a jelenben érdemes vizsgálni. Nem szabad párhuzamot vonni mondjuk a középkorra jellemző, a királyi családokban a hatalom benntartására irányuló direkt rokoni házasságok és a jelenben létező, többnyire a tudatlanságból és egyszerű ösztönökből fakadó szexuális kapcsolatok között.

Az a feltételezés pedig szerintem végképp téves, hogy a jelenben a magyar politikai élet vezető szereplői között magasabb arányú lenne a családon belüli szexuális kapcsolat, csak abból kiindulva, hogy lásd, bármit megtehetnek. Erre semmiféle bizonyíték nincs, mint ahogy te is írtad, „tudjuk jól, anélkül is”. Nem, nem tudjuk jól. Feltételezünk, kombinálunk, de nem tudjuk. (A politika egyébként sem ennek a blognak a témája, szerintem kerülendő.) Azt pedig végképp nem tudjuk, hogy azon családokban, ahol a család bármely tagja egyházi pályát választott nagyobb számban lenne családon belüli szexuális kapcsolat, mint azon családokban ahol a mélytengeri ívhegesztés a gyakori szakma.

A blog szerzőjének pedig az volt ezzel a post –tal a célja, hogy rámutasson:

A Katolikus Egyház a melegek házasságával kapcsolatban a társadalom elkorcsosulásáról beszél, de szó nélkül elmegy egy olyan tény mellett, hogy az USA sokkal több államában engedélyezik az első unokatestvérek házasságát. A társadalomra nézve ennek genetikai hatása, ha már mindenképpen így akarod vizsgálni, sokkal károsabb. Mind mennyiségileg, mint a „korcsosulás” mértékében értelem szerűen. Hiszen egy meleg párnak nem nagyon lesz genetikai örököse, míg az USA –ban a két unokatestvér házasságából 2-3 gyerek is születni fog. Sőt, ha technikailag lehetséges lenne, akkor a két meleg férfi genetikai utódja semmivel sem lenne „korcsabb”, mint egy normál pár esetében, hisz ugyanúgy két különböző genetikai állományról van szó.

Monogon · http://circle.freeblog.hu/ 2010.01.12. 16:49:02

Készült-e a jelen vonatkozásában (2009) globális hasonlító felmérés, hogy gazdagéknál és szegényéknél (+ közép) mennyi a házasságon belüli szexualitás?
Ha nem, akkor a jelent a történelem folytatásának tekintem, azonos motivációkkal (gazdagnál hatalom, szegénynél túlélés, mindkettőnél kielégülés) és a célok irányába mutató következetes megoldásokkal, kínálkozó eszközökkel.
Véleményem szerint a három réteg (nagyon szegény, közép, nagyon gazdag) a családon belüli szexualitást négy dolog eredője adja: ösztön, tanult ismeret, lehetőség, törvényi megtorlástól való félelem,
Ezek pedíg a középréteget tartják vissza attól, hogy meg is tegye. az ösztönök tekintetében az eloszlást azonosnak tekintem, hiszen ugyanolyan emberlényeknek tekintem mindezen rétegeket.
Másrészt az ösztön nem pénz kérdése és a genetikai ismeretekben való tájékozottság sem.
A magyar politikusok és egyházak vezetői, ha csak picit is jól végzik a munkájukat, akkor figyelnek a nép igényeire és megpróbálják teljesíteni a kifejezett kívánságaikat, ezesetben szükségképpen fokozott a családon belüli szex, főleg az Oidipusz-típusú.
Az utolsó bekezdéssel teljes mértékben egyetértek, azt vedd viszont figyelembe, hogy a bejegyzés tartalmának tükrében nem kizárólag a szerző véleményére, hanem főként antigocsi kommentjére reagáltam.

davidsharp 2010.01.12. 22:05:29

Értem az okfejtést, a gondolatmenetet, és korrektnek tartom.
süti beállítások módosítása