Meleg film nem lehet családbarát?

Szerző: Woofer on 2010.03.10. 19:22

 

Ezt ma olvastam: Nem lesznek támogatottak mostantól a homoszexuálisokról szóló filmek Floridában.

Az indok: Nem családbarátok.

Nos valóban, nem a szokásos családképet ábrázolják. Most csak abból tudok kiindulni, nekem mit jelentettek volna a homoszexuális főszereplőkről szóló filmek gyerek, illetve tini koromban. Falun nőttem fel, ahol ha egy férfi egyedül élt, az már furcsának számított, azt már megszólták, gyerekek előtt is. A melegek sokáig egyenlőek voltak számomra holmi sittes perverz öregemberekkel, akik gyerekeket rabolnak és leláncolva tartják őket egy sötét pincében. Ezzel nem azt mondom, hogy a Brokeback mountain, valljuk be sokkolóan vulgáris meleg szexjelenetének látványa segített volna felvilágosulnom gyerekkoromban. Azt viszont ki merem jelenteni, hogy ha a meleg életformát egy teljesen átlagos, természetes formában mutatta volna be számomra egy film, vagy egy sorozat, akkor sokkal könnyebben elfogadtam volna magam. Sokkal kevésbé ijesztett volna meg a felismerés, sokkal kevésbé undorodtam volna saját magamtól, az öngyűlölet és önostorzás időszakán is sokkal könnyebben átestem volna és lehet hogy már rég kinnt lennék a szekrényből. Ehelyett volt egy szorongásokkal teli tinikorom, olyan mély félelmekkel, melyek most is visszatartanak attól, hogy a saját szüleimmel szemben őszinte merjek lenni. Ennek elkerülése nem tudom mi más lenne, ha nem családbarát.

Most, felnőtt fejjel fedezem fel ezeket a filmeket. Most csodálkozok rá, mennyire át tudok élni egy szerelmi történetet, ha az két férfiról szól. Ezt annak idején elképzelni sem tudtam. Örülök, amikor a sorozatokban azt látom, hogy a homoszexuális karaktereket a legnagyobb természetességgel kezelik. Nincsenek kifigurázva, nem az unásig ismert meleg primadonnát alakítják. A világ változik, ezért lepnek meg ezek a visszalépések pont a világ felvilágosultabb régióitól. 

Álljon itt egy kis példa a Greek című sorozatból. Ha valakit esetleg jobban érdekel a benne lévő meleg történetszál, itt megnézhető szinte az összes jelenet. Felhívnám a figyelmet az ABC Family logóra a jobb alsó sarokban.

Písz áut!

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://woof.blog.hu/api/trackback/id/tr191829464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása