Szülőknek

Szerző: Woofer on 2010.10.23. 22:19

"Ha már így összemelegedtünk, egy buzi ismerősöm (ez ugyanúgy jár mindenkinek, ahogy a zsidó és cigány kollégák és tankörtársak is, akik egyébként mind rendesek és konszolidáltak) talajrészegen, a Sziget második napján, egy Burzsoá Nyugdíjasok koncert peremén ácsorogva elmondott félmondata ütött nagyon szíven: "tudod, annál, hogy az ember buzi, csak egy rosszabb van: öreg buzinak lenni. A húspiacról már kikoptál, unokák meg nem látogatnak, ugyebár. Egyedül fogsz meghalni, és ezt már harmincasként is tudod". Ez még évek múlva is sajgott."

Ezt a Modorosblog leszbikusokról szóló írásának kommentjei közt találtam. Egész héten ez járt a fejemben. Találtam egy könyvet is a héten, ami meleg gyerekek szüleinek íródott. Megvettem, nem kimondottan azzal a szándékkal, hogy a szüleimnek adjam, de gondoltam jól jöhet még és én is tanulhatok belőle. A címe: Most, hogy tudod, írója pedig Betty Fairchild / Nancy Hayward.

"Annyi szülő fejében keringenek szörnyű mítoszok és sztereotípiák, amiket a "buzikról" hallottak - hogy magányos, elidegenedett emberek, akik lepusztult bárokban és rosszhírű negyedekben próbálnak alkalmi partnereket felszedni. A vécékben ólálkodó szánalmas, kárhozott lelkek, akikről anyánk mesélt és akik degenerált dolgokra csábítják a fiatalokat - ez azt jelenti, hogy a mi gyerekünk is "olyan" lesz? ... végül elhagyatva szeretetlenül, emberi roncsként végzi?

Természetesen nem, kivéve, ha a gyerek súlyosan neurotikus és feladja az egészet - de ez nem csak a homoszexuálisokkal történik meg."

--

Csak én érzem úgy, hogy ennek a gondolatnak a szelleme folyamatosan kísért, vagy titkon más melegek is félnek ettől? Most, hogy végre van egy párkapcsolatom talán több optimizmussal kéne a témához állnom, mégis folyton attól rettegek, hogy ez a törékeny idilli egyensúly egyik pillanatról a másikra elpusztulhat.

5 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://woof.blog.hu/api/trackback/id/tr962394117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

everyday_normalguy 2010.10.24. 10:57:26

Nem tudom, taktikus-e ezt a könyvet odaadni a szüleidnek. Ez így olyan aggodalmakra is okot adhat, amik maguktól eszükbe sem jutnak... Van egy magyar könyv is szülőknek, az én szüleim ezt kapták, miután átolvastam: velvet.hu/onleany/szente1227/ Ebben kevés olyan dolgot találtam, ami aggodalomra adott volna okot. Persze nem tudom, mik a másik könyv előnyei, lehet, hogy azok alapján mégis az a jobb választás.

Az aggodalmaid ismerősek. De az életünket azért nagy részben a saját döntéseink alakítják. Azokban az öreg buzi mintákban, amiket a mi generációnk lát, azért nagyon erősen benne van azoknak a korszakoknak a hatása, amikor a mai öreg buzik fiatalok voltak, és amelyek sajnos kb. ilyen életre predesztinálták őket. Ilyen szempontból rajtunk is múlik, hogy milyen világban öregszünk meg, hagyjuk-e, hogy a társadalmunk buziképét a püspöki kar, semjénzsolt és ékesilona határozza meg.

A változások iránya egyébként nem mindenki számára egyértelmű: a konszolidált kvázi hetero életet élő buzikat sokan azzal vádolják, hogy elárulják az évtizedek alatt kialakult buzi szubkulturát, stb.

Woofer · http://woof.blog.hu/ 2010.10.24. 18:52:06

@everyday_normalguy: Köszi ezt a linket. Megpróbálom beszerezni a másik könyvet is és mindkettőt elolvasom, mielőtt előhozakodom majd velük.

magnifique42 2010.10.25. 11:18:09

szerintem meg csak akkor öregszik meg az ember egyedül, ha nem tesz ellene. ha majd gyereket akarsz, akkor lesz gyereked! sén nagyon optimista vagyok, így nem hiszem, h ez reális. ott van tesód, az ő jövendőbeli gyerekei, stb..
vagy nincs igazam?

defalla 2010.10.25. 20:40:49

Bizony, nagybácsinak nagyon jó lenni :) Jó nagybácsinak pedig még jobb!

I.O. · http://iovilaga.blogspot.hu/ 2010.10.28. 20:41:14

Szerintem is csupán maximum egy picivel van több esélyed az egyedül megöregszemre, mintha hetero lennél, mert alapvetően ez az egész nem ezen az egy dolgon múlik.
süti beállítások módosítása