Propaganda

Szerző: Woofer on 2011.06.22. 11:25

Ezek a kommunista propagandaplakátok mindig megragadták a figyelmemet. Észre vettétek már, milyen macsó rajtuk minden pasas? Néha arra gondolok, hogy egy elnyomott nemzet meleg művészeinek akkoriban ez volt az egyetlen módja egy kis "önkifejezésre". Illetve talán még jót röhögtek is a markukba, hogy sikerült egy kis erotikát csempészni a plakátjaikra. Azokban az időkben a melegek néha csöndben lezavartak egy menetet a ligetben vagy valamelyik fürdőben, aztán mentek haza a családhoz. Ez volt a maximum. Nem élhették meg az életüket melegként, nem születhettek Tom of Finland grafikák sem a művészek ceruzáiból. Tiszta sor.

Ezt a plakátot a Nemzeti Múzeumban fényképeztem a hétvégén. A tiltás ellenére, lopva. Előtte nem sokkal szólt rám a múzeumos néni, hogy tilos az ilyesmi, még vaku nélkül is. Jól megteremtette a hangulatot a korszakhoz, meg kell hagyni... Én nem sok mindent érzékeltem már a kommunizmusból, mégis folyamatosan a hideg futkosott a hátamon a kiállítás utolsó szekcióját nézegetve. Kifelé jövet eszembe jutott, hogy veszek egy albumot, vagy ilyesmit a régi propagandaplakátokról, de persze nem volt semmi hasonló a shopban. Viszont vehettem volna angol "bobby" rendőrfejet a falamra. Tudjátok, mert az olyan releváns itt...

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://woof.blog.hu/api/trackback/id/tr253005531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása