Mennyire durva már Dúró Dóra beszéde, ami a Parlamentben hangzott el a minap? Ha nem tudod miről beszélek itt megnézheted (erős idegzetűeknek).

Nem is az akaszt ki igazán amiket mond, nem is az, hogy "homokosozik", ami azért nem egyenértékű kifejezés a homoszexuálissal, ennyi erővel akár buzizhatna vagy cigányozhatna is... mindegy, ezt szerintem fel sem fogná.

Ami leginkább kiakaszt az, hogy ilyen emberek ma Magyarországon a Parlamentben ülnek. Gondoljatok bele, ha akármilyen felelősségteljesebb állást szeretnétek egy csomó komoly vizsgán mentek keresztül. Kemény felvételik, sok helyen még orvosi alkalmasságit is kérnek, aztán kemény vizsgákon kell újra és újra bizonyítanod, hogy igen is ide való vagy, igen is alkalmas vagy rá. Ezzel szemben hogy működik a Parlament? Bárki besétálhat ha megválasztja néhány idióta, akár a mosodából is? Mert hogy ez a nő valami isten háta mögötti kis sötét porfészek utolsó dűlőjének egy kavicsa alól bújt elő az biztos. Félre értés ne essék, nem az iskolázottságát hiányolom, mert tudom, hogy az nem egyenlő az intelligenciával. Ugyanakkor komolyan el kéne gondolkodni valami szűrő beépítéséről, mert valami eszméletlen gáz, hogy ilyen emberek vezetnek minket.

Ha mindez egy iskolában történik és valaki ennyi sötét baromságot hord össze egy feleletnél, annak már 5 perc után "ülj le egyes" lett volna a vége, plusz az osztály harsány röhögése. Ezzel szemben Dórikának hagyták végigmondani a mondandóját és senki nem állt fel, hogy "Drágám, kérlek ne járasd már le még jobban magad, ülj le inkább!" Bámulatos.

A Youtube hozzászólások közt volt egy ami különösen tetszett: Gondoljátok el, hogy 20 év múlva a gyereke hogy fogja majd szégyellni magát, ha meglátja ezt a videót az anyjáról és azt fogja kérdezni: Anya hogy mondhattál ilyet?

Őszintén remélem, hogy ez így lesz majd.

Ja, meg itt ez a vicces kis facebook oldal lájkolásra:

Nem ítélem el Novák Előd és Dúró Dóra gyerekét, ha meleg lesz.

Addig is a No hate! jegyében küldök minden meleg-nácinak pár szép maci fotót, hogy ne mindig csak azok a fránya horogkeresztek lebegjenek a szemeik előtt.

4 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://woof.blog.hu/api/trackback/id/tr693010685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cloudwalker 2011.06.24. 12:31:18

Dúró Dóra lehet, hogy megérett biológiailag a gyerekvállalásra, de szellemileg...
Előre sajnálom azt a gyereket. A képek meg fantasztikusak!

everyday_normalguy 2011.06.25. 13:15:52

Dúró Dóra életrajza:

epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/politikusok/duro-dora

Mint sok jobbikos, DD is úgymond jó családból származik, és viszonylag színvonalas oktatásban volt része. Ez valamennyire a magyar oktatási rendszer igénytelenségének, intellektuális silányságának is betudható azért. Meg bizonyos egyházi körök és helyi és országos elitek antiszemitizmusának, rasszizmusának, ostoba dogmatizmusának, retrográd és giccses, tragikomikusan félreértéses magyarságtudatának.

Nem hiszem, hogy bármilyen választójogi cenzus helyes volna. Fontos, hogy mindenki választható legyen és választhasson is, mert a cenzusok nem csak a számunkra nem tetsző erők ellen fordíthatók. Nem a Dúró Dóra megválasztását formálisan lehetővé tevő szabályokat, hanem a meggyőző, DD álláspontjának tarthatatlan voltát bizonyítani képes politikai alternatíva hiányát hibáztatnám a jelenlegi helyzetért.

Woofer · http://woof.blog.hu/ 2011.06.25. 16:33:12

Igazad van, én sem a választójog korlátozására gondoltam, hanem a jelöltek valamiféle keményebb szűrését vezetném be. Oké hogy politológia szakos, de még csak hallgató. (Mellesleg a politológia szak csak annyit jelent, hogy nem jutott be jogra.) Nem azt mondom, hogy felső fokú végzettség legyen szükséges, mert nekem is van olyan pl. orvos (!) ismerősöm, aki simán hasonlóan gondolkodik, mint ő. (És minő véletlen egybeesés, ő is értelmiségi szülők gyereke és ő is egy kis városkából származik...)
Ugyanakkor egy egyszerű pszichológia teszttel szerintem felmérhetők lennének az efféle antiszemita hajlamok és hozzáteszem pszichológiai tesztet a legtöbb nagyobb cégnél végeztetnek az újonnan felvettekkel, akkor a parlamentben miért nem lehetne?

everyday_normalguy 2011.06.26. 00:29:40

A jelöltek szűrése egy általános választójogon alapuló rendszerben kizárólag két szereplő dolga lehet: 1) a jelölő szervezeteké (ha vannak ilyenek, azaz nem független jelöltről van szó); 2) a választóké. Minden egyéb, előzetes vagy utólagos szűrő az általános (aktív és passzív) választójog sérülését jelentené. A mostanihoz hasonló helyzetekben előfordulhat, hogy kívánatosabbnak tartanánk a minőségi eredményt a minőségi demokráciánál, de a gyakorlat számtalanszor bebizonyította, hogy ez egy borzasztó, a szabadságot veszélyeztető kompromisszum lenne.

Persze a jelenlegi szabályozás is meghatároz bizonyos minimálkövetelményeket a képviselőkkel szemben (18 év, cselekvőképesség, stb.). Az igazán orvosi esetnek minősülő zavarok esetén lehetne kezdeményezni a képviselő mandátumának visszavonását.

Dúró Dóra esetében valószínűleg nem beszélhetünk ilyesmiről. Ha DD-t pszichológiailag alkalmatlannak tartanánk, akkor a magyar társadalom többségét szintén annak kéne tartanunk. DD bizony nagyon is jól képviseli a választóit.

Az egyetlen megoldás szerintem az lehetne, ha DD és pártja politikai ellenfelei szabad választásokon le tudnák győzni DD-t és pártját. Ez egyébként nem is tűnik olyan nehéz feladatnak, és a jelenlegi helyzet inkább DD és a pártja riválisait minősíti, mint DD-t...
süti beállítások módosítása